Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
захар захар | 100 g g | |
вода вода | 30 ml ml | |
прясно мляко прясно мляко | 120 ml ml | |
сладкарска сметана сладкарска сметана | 120 ml ml | |
ром ром | 30 ml ml | |
яйца яйца | 3 бр. бр. | |
лешници
лешник (печени смлени) | 50 g g | |
масло масло | 10 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКрем карамел
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на карамела. В малък тиган слагаме захарта и водата. Загряваме на средно висока температура и разбъркваме, докато захарта се разтопи. Добавяме маслото и продължаваме, докато придобие карамелен цвят. Разпределяме карамела равномерно на дъното на четири купички за крем карамел и оставяме настрана. Внимателно разпределяме смлените лешници върху карамела в четирите купички.
Загряваме фурната на 150° C. В голяма купа разбиваме млякото, сметаната, рома и яйцата, докато сместа стане гладка и равномерна. Изсипваме я върху карамела в купичките.
Поставяме купите в дълбока тава за печене и наливаме топла вода, като целта е да покрие около половината от височината на купите. Печем в предварително загрятата фурна за около 40 – 45 min или докато кремът стане готов и стегнат. Изваждаме купите от фурната и оставяме да се охладят на стайна температура за около 15 min.
Сервираме, като обръщаме купичките с крем карамел върху подходяща чиния и декорираме с лешници.