Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
фузили фузили | 500 g g | |
чери домати чери домат | 500 g g | |
чесън чесън | 3 скилидки скилидка | |
маслиново масло
маслиново масло (екстра върджин) | 50 ml ml | |
маскарпоне
маскарпоне (с горгонзола) | 200 g g | |
розмарин розмарин | 3 стръка стрък | |
мащерка мащерка | 5 стръка стрък | |
салвия салвия | 3 стръка стрък | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
люти чушки
люта чушка (по желание) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПикантна кремообразна паста на фурна
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Предварително загряваме фурната до 190° C. Слагаме на котлона тенджера с подсолена вода да заври. Варим фузилите според инструкциите на опаковката.
Междувременно разрязваме на половинки чери доматите. Обелваме и нарязваме чесъна. Смесваме ги с маслиновото масло, солта и черния пипер. Поставяме маскарпонето с горгонзола в средата на тавичка за печене и слагаме във фурната за около 10 min. Нарязваме на ситно розмарина, салвията и мащерката. Добавяме ги в съда за печене заедно с фузилите и разбъркваме много добре. Подрпавяме с черен пипер и сол на вкус.
В зависимост от предпочитанията, можем да подправим ястието с нарязани на ситно люти чушки.