Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
картофи картоф | 500 g g | |
лук лук | 1 глави глава | |
червен пипер червен пипер | 2 с.л. с.л. | |
чубрица
чубрица (ронена) | 2 с.л. с.л. | |
шарена сол шарена сол | 1 с.л. с.л. | |
олио олио | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПостен пататник
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистените сурови картофи настъргваме на ренде. Не ги слагаме във вода, защото нишестето им ще се отмие, а при липсата на яйце то ни е необходимо.
Задушаваме лука в тиган с метална дръжка. Използваме повече олио – картофите ще поемат доста.
Смесваме настърганите картофи с подправките и слагаме в тигана. Разбъркваме добре с лука и оставяме да се запече отдолу.
Покриваме с капак или фолио и прехвърляме тигана във фурна на 180° С за 20 min. Махаме фолиото и печем още 20 min само на горен реотан.
Оставяме да изстине леко, преди да го извадим от тигана.