Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
картофи картоф | 1 kg kg | |
козе сирене козе сирене | 300 g g | |
пушена шунка
пушена шунка (на кубчета) | 125 g g | |
лук лук | 2 глави глава | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
бяло вино
бяло вино (Шардоне) | 100 ml ml | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 100 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
кимион кимион | 1 - 2 ч.л. ч.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКартофен огретен с козе сирене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме картофите и ги варим във вряща подсолена вода 20 - 25 min до омекване.
Междувременно белим и накълцваме лука. Запържваме го с шунката в сгорещено олио за 3 min. Загасяме с виното и бульона и оставяме да кипне. Прибавяме половината от козето сирене и овкусяваме.
Изливаме горещата водата от картофите, заливаме ги със студена, белим ги и ги нарязваме на шайби. Половината разстиламе в плитка намазнена тавичка. Отгоре разпределяме първо сместа от сирене и шунка, после останалите картофени шайби. Покриваме с останалото козе сирене, нарязано на лентички, и печем в предварително загрята на 200°C фурна ок. 40 min.
Съвет:
Към ястието подхожда салата от рукола.