Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За браунито
черен боб
черен боб (или червен боб) | 1 консерви консерва | |
брашно от ленено семе брашно от ленено семе | 30 g g | |
вода
вода (вряла) | 30 ml ml | |
фурми фурма | 130 g g | |
тахан
тахан (лешников или бадемов) | 120 g g | |
какао какао | 50 g g | |
бакпулвер бакпулвер | 10 g g | |
бадемова напитка
бадемова напитка (може и лешникова, или овесена) | 120 ml ml | |
шоколади
шоколад (74% какао) | 75 g g |
За заливката
шоколади
шоколад (74% какао) | 50 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 1 с.л. с.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listВеганско брауни
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Прецеждаме и изплакваме боба от консерва. Оставяме го да се отцеди добре.
Продължаваме, като смиламе всичките съставки за браунито без шоколада в чопър или кухненски робот. Бъркаме, докато се получи хомогенна смес. Добавяме натрошения шоколад и разбъркваме отново, докато се разпределят парченцата равномерно.
Изсипваме в тава с хартия за печене и слагаме във фурна на 180° C за 30 min. Междувременно приготвяме заливката. Разтопяваме шоколада с маслиновото масло и заливаме, когато браунито се изпече.
Оставаме десерта да се охлади, нарязваме на правоъгълници и сервираме в компанията на чаша кафе или аперитив.
* Брашното от ленено семе може да заменим с обикновено ленено семе, като го накиснем предварително за 10 min и впоследствие го добавим към сухите съставки.