Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За картофените кюфтета
картофи картоф | 1 kg kg | |
лук
лук (стар) | 100 g g | |
сирене сирене | 200 g g | |
сол сол | 5 g g | |
черен пипер черен пипер | 10 g g | |
чубрица чубрица | 5 g g | |
яйца яйца | 4 бр. бр. |
За соса
кисело мляко кисело мляко | 200 g g | |
копър копър | 5 g g | |
чесън чесън | 5 g g |
За листната салата
рукола рукола | 100 g g | |
валериана валериана | 100 g g | |
червена салата червена салата | 100 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 20 ml ml | |
лимони
лимон (сока) | 1 бр. бр. |
За панировка и приготвянето
олио олио | 200 ml ml | |
панко панко | 200 g g | |
брашно брашно | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПанирани картофени кюфтета с млечен сос и свежа салата
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на картофите. В тенджера с вода добавяме щипка сол и слагаме предварително обелените цели картофи. Варим до готовност и отцеждаме.
Междувременно нарязваме лука на кубчета. Слагаме го в тиган, за да се задуши. Когато лукът е готов, отцеждаме от излишната мазнина и оставяме да изстине.
Изстиналите картофи ги рендосваме в голяма тава. Добавяме натрошеното сирене и задушения лук. Овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица и слагаме едно яйце. Омесваме добре, докато стане хомогенна смес и оформяме еднакви по големина кюфтета.
Разбиваме останалите яйца в купа. Подреждаме си компонентите за панировка в две отделни чинии: в едната – панко, в другата – брашно. На висока степен на котлона загряваме мазнина. Панираме кюфтетата, като овалваме първо в брашно, след това в яйцата и накрая в панкото. Пържим кюфтетата, като внимаваме да не се допират едно до друго. Когато добият златиста коричка, вадим от тигана върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
В подходяща купа слагаме листните салати и овкусяваме с маслиново масло и лимон. В друга купичка правим сос, като смесваме киселото мляко, нарязаните на ситно копър и чесън и разбъркваме. Овкусяваме със сол на вкус. Сервираме картофените кюфтета в компанията на салатата и соса.