Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кантучини кантучини | 250 g g | |
масло масло | 150 g g | |
сирене Рикота сирене Рикота | 1,25 kg kg | |
пудра захар пудра захар | 75 g g | |
бита сметана бита сметана | 300 g g | |
желатин желатин | 10 листа лист | |
захаросани портокалови корички захаросани портокалови корички | 100 g g | |
мента мента | 1 връзка връзка | |
малини малина | 10 бр. бр. | |
профитероли профитероли | 1 опаковки опаковка |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТорта с профитероли и малини
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разтопяваме маслото в тенджера и смачкваме кантучините до ситни парченца. Смесваме кантучините с разтопеното масло, слагаме ги на дъното на форма за сладкиши и ги притискаме с лъжица до оформяне на блат с равна повърхност.
Накисваме желатина във вода според указанията на опаковката. През това време разбиваме сметаната във висока чаша. Смесваме я с рикотата, захарта и желатина, докато получим кремообразна смес. Добавяме захаросаните корички и разпределяме крема върху бисквитената основа.
Оставяме в хладилник за поне 4 h.
Гарнираме охладения сладкиш с профитероли, малини и мента.