Верига от любими рецепти
Свинско със зеленчуци в гювече

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене600 g g
наденица наденица
(унгарска)
100 g g
олио олио50 ml ml
кисели краставички кисела краставичка120 g g
лук лук1 глави глава
домати домат1
чесън чесън4 - 5 скилидки скилидка
яйца яйца4
кашкавал кашкавал120 g g
краве масло краве масло50 g g
магданоз магданоз връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Свинско със зеленчуци в гювече

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(32)

Начин на приготвяне

Режем месото на малки кубчета, като го почистваме от мазнината. Овкусяваме го със сол и черен пипер и го запържваме в загрятото олио. Щом хване загар от всички страни, добавяме лука, наситнен на кубчета, киселите краставички, нарязани на жулиени, наденицата и домата - на кубчета, и накълцания чесън. Продължаваме да задушаваме до омекване на месото.

Готовата смес разпределяме в гювечета, които предварително сме намазали с масло. Слагаме ги да се запекат за 10 - 15 минути в предварително загрята на 200°С фурна, след което ги изваждаме, настъргваме отгоре кашкавал и чукваме по едно яйце. Връщаме ги да се допекат за още десетина минути, до готовност на яйцето.

Поднасяме гювечетата топли, поръсени с нарязан магданоз.

Купи в Lidl

ЛукЛук
Лук
13.05 - 19.05
-25%
1,99
1,49лв.
Домати РомаДомати Рома
Домати Рома
16.05 - 19.05
-21%
3,79
2,99лв.
Верея Краве маслоВерея Краве масло
Верея Краве масло
16.05 - 19.05
ТОП ЦЕНА
3,99лв.
КашкавалКашкавал
Кашкавал
13.05 - 19.05
32% по-евтино
19,99лв.
Български розови доматиБългарски розови домати
Български розови домати
23.05 - 26.05
ТОП ЦЕНА
3,69лв.
Пресни яйца XXLПресни яйца XXL
Пресни яйца XXL
20.05 - 26.05
10 + 2 БЕЗПЛАТНО
4,99лв.