Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кълбъсъ кълбъсъ | 1 бр. бр. | |
доматен сок доматен сок | 350 ml ml | |
лук лук | 1 глави глава | |
лук
лук (пресен; за поръсване) | 1 стръка стрък | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
картофи картоф | 6 бр. бр. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
олио олио | 40 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКълбъсъ с доматен сок
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Запържи лука и чесъна в 40 ml олио и добави 4 парчета кълбъсъ, леко нарязани по средата, но запазени цели.
2. Добави доматения сок, овкуси със сол и черен пипер и вари ок. 20 min с кълбъсъта до редуциране.
3. Вари шестте картофацели. След като ги извадиш, можеш по желание леко ги осолиш.
4. Сервирай кълбъсъта с по 2 - 3 обелени и нарязани варени картофа на порция. Поръси със сол, черен пипер и нарязан на ситно пресен лук.