Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински гърди свински гърди | 500 g g | |
олио олио | 40 ml ml | |
червен боб червен боб | 2 консерви консерва | |
чесън чесън | 2 - 3 скилидки скилидка | |
лук
лук (средно голяма) | 1 глави глава | |
сладко с люти чушки сладко с люти чушки | 2 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
пресни подправки по избор пресни подправки по избор |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвински гърди с боб и сладко с люти чушки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме свинските гърди на кубчета (около 2 x 2 cm) и ги овкусяваме със сол и черен пипер. Запечатваме ги от всички страни в тиган с предварително загрятото олио. Щом хванат златист загар, към тях добавяме ситно нарязаните чесън и лук.
След като лукът и чесънът омекнат, добавяме двете консерви червен боб заедно с течността от тях. Доливаме около 1 ч.ч. вода и се оставяме ястието да къкри на бавен огън. След като течността поизври, добавяме сладкото с люти чушки и разбъркваме добре. Оставяме яхнията да се сгъсти още малко и сваляме от котлона. Може да овкусим с пресни подправки по избор.