Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кайма смес
кайма смес (смес) | 500 g g | |
лук лук | 1 глави глава | |
краве масло краве масло | 1 с.л. с.л. | |
картофи
картоф (сварени предния ден (ок. 150 g) ) | 2 | |
жълтъци жълтък | 1 | |
олио олио | 3 с.л. с.л. | |
брашно брашно | ||
телешки бульон телешки бульон | 400 ml ml | |
готварска сметана готварска сметана | 100 ml ml | |
червени боровинки червенa боровинкa | 8 ч.л. ч.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listШведски кюфтенца в сметанов сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели лука, накълцай го и го запържи в горещо масло, докато стане стъклен. Остави го да изстине. Обели картофите и ги намачкай до фино пюре. Смеси ги с лука, каймата, жълтъка, солта и черния пипер и оформи 16 кюфтенца с големина приблизително на топка за тенис.
2. Загрей в тиган 2 с.л. слънчогледово олио и изпържи в него кюфтенцата. Пържи ги 10 min, на средна температура и от всички страни. Извади ги и ги остави настрани.
3. Добави останалото олио към мазнината от пърженето и запържи брашното в него. Загаси с бульона и сметаната, остави да заври и овкуси. Върни кюфтенцата и готви около 5 min. Сервирай с червените боровинки.
Съвет: Кюфтенцата си подхождат с картофено пюре.