Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско месо за готвене свинско месо за готвене | 600 g g | |
лук лук | 1 kg kg | |
пшенично брашно пшенично брашно | 50 g g | |
царевичен грис царевичен грис | 50 g g | |
телешки бульон телешки бульон | 1 l l | |
картофи картоф | 1 kg kg | |
краве масло краве масло | 100 g g | |
извара извара | 250 g g | |
кимион кимион | ч.л. ч.л. | |
копър копър | връзка връзка | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
олио олио | 70 - 80 ml ml | |
червен пипер червен пипер | 2 с.л. с.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listУнгарски гювеч с лук
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме добре свинското месо. Овкусяваме го със сол и черен пипер и го овалваме в пшеничното и царевичното брашно, които предварително сме смесили. В дълбока тенджера запечатваме месото в загрято олио, докато хване златиста коричка, и го изваждаме в отделен съд. Към мазнината от месото добавяме още малко олио и в него задушаваме лука, нарязан на полумесеци. Щом лукът омекне, връщаме свинското месо в тенджерата, овкусяваме с червения пипер и кимиона и доливаме телешкия бульон. Готвим на среден огън под похлупак един час и половина, като разбъркваме начесто. Накрая подправяме със сол и черен пипер.
Междувременно сваряваме картофите и ги овкусяваме със сол и черен пипер.
Правим отвор във всеки картоф и в него поставяме кубче масло и извара.Поднасяме гювеча, гарниран с картофите, и го поръсваме с нарязания копър.