Верига от любими рецепти
Салата с пъпеш, моцарела, прошуто и мента

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пъпеш Галия пъпеш Галия0,5 бр. бр.
пъпеш сорт Канталуп пъпеш сорт Канталуп0,5 бр. бр.
моцарела моцарела200 g g
прошуто прошуто100 g g
мента мента4 - 5 листа лист
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
балсамов оцет балсамов оцет1 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
лют червен пипер лют червен пипер

Салата с пъпеш, моцарела, прошуто и мента

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(42)

Начин на приготвяне

Започваме с подготовката на пъпеша. Разполовяваме го, почистваме от семките и нарязваме на кубчета. Прехвърляме ги в подходяща купа.

Правим дресинга, като смесваме маслиновото масло и балсамовия оцет. Овкусяваме със сол и черен пипер и заливаме пъпеша. Поръсваме със ситно нарязани листа от мента, добавяме щипка лют пипер и разбъркваме добре. 

Поднасяме в подходяща чиния, като в средата поставяме моцарелата, а около нея слагаме пъпеша с ментата. Овкусяваме допълнително с дресинга и разпределяме прошутото. Декорираме с листа прясна мента и поливаме с няколко капки балсамов оцет.