Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пъпеш Галия пъпеш Галия | 0,5 бр. бр. | |
пъпеш сорт Канталуп пъпеш сорт Канталуп | 0,5 бр. бр. | |
моцарела моцарела | 200 g g | |
прошуто прошуто | 100 g g | |
мента мента | 4 - 5 листа лист | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
балсамов оцет балсамов оцет | 1 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
лют червен пипер лют червен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСалата с пъпеш, моцарела, прошуто и мента
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Започваме с подготовката на пъпеша. Разполовяваме го, почистваме от семките и нарязваме на кубчета. Прехвърляме ги в подходяща купа.
Правим дресинга, като смесваме маслиновото масло и балсамовия оцет. Овкусяваме със сол и черен пипер и заливаме пъпеша. Поръсваме със ситно нарязани листа от мента, добавяме щипка лют пипер и разбъркваме добре.
Поднасяме в подходяща чиния, като в средата поставяме моцарелата, а около нея слагаме пъпеша с ментата. Овкусяваме допълнително с дресинга и разпределяме прошутото. Декорираме с листа прясна мента и поливаме с няколко капки балсамов оцет.