Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСалата Хамон Серрано с крутони
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме зелената салата старателно и подсушаваме. Поставяме я в голяма купа.
Запичаме кедровите ядки в сух тиган на среден огън до златистокафяво. Разбъркваме редовно, за да покафенеят равномерно. Оставяме кедрови ядки настрана, когато са готови.
Нарязваме белия хляб на малки кубчета с големина около 1 cm. Загряваме 2 с.л. маслиново масло в тиган и запържваме кубчетата хляб, докато станат златистокафяви и хрупкави. Изваждаме крутоните и ги оставяме да изстинат.
В малка купа смесваме останалото маслиново масло с балсамовия оцет, горчицата и меда. Подправяме със сол и черен пипер.
Добавяме дресинга към салатата и разбъркваме добре, за да се разпредели равномерно.
Добавяме препечените кедрови ядки, крутоните и моцарелата.
Нарязваме Хамон Серрано на парчета и добавяме към салатата.
Накрая настъргваме пармезана, поръсваме върху салатата и сервираме.