Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
цели патици цяла патица | 1 | |
ананаси ананас | 2 | |
круши круша | 2 | |
грозде грозде | 300 g g | |
краве масло краве масло | 150 g g | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 100 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
мента мента | 2 стръка стрък |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗапечена патица с ананас, грозде и круша
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме патицата и я овкусяваме със сол и черен пипер, след което я намазваме обилно с масло отвътре и отвън. Слагаме я в тава, наливаме бульона и печем патицата под фолио около час и половина в загрята на 180°С фурна.
Междувременно почистваме ананаса и го нарязваме на малки кубчета. Крушата също нарязваме на кубчета, без да я белим. Загряваме кубче масло в тиган и задушаваме плодовете за десетина минути, докато омекнат.След като сме пекли патицата час и половина, я изваждаме, махаме фолиото, изсипваме задушените плодове при нея, добавяме и зрънцата грозде и връщаме ястието да се допече във фурната за около 15 - 20 минути.
При поднасяне декорираме с листенца мента.