Верига от любими рецепти
Пържени нудли с хрупкава патица

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

азиатска патица азиатска патица4 опаковки опаковка
нудли нудли
(Чоу Мейн)
250 g g
див лук див лук1 връзка връзка
пресен лук пресен лук4 бр. бр.
олио олио2 с.л. с.л.
соев сос соев сос
сос Шрирача сос Шрирача

Пържени нудли с хрупкава патица

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(40)

Начин на приготвяне

Поставяме замразените патици (без зеленчуците) в тава и печем в загрята фурна според инструкциите на опаковката, докато станат хрупкави. 

Сваряваме нудлите във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Измиваме зеления лук и го нарязваме на малки кръгчета. А дивия лук нарязваме на едро. 

Загряваме олиото в голям тиган или уок и запържваме зеления лук и зеленчуците за около 1 min. Добавяме отцедените нудли и деглазираме със соевия сос. 

Нарязваме патешките гърди и сервираме с нудлите. Поръсваме сос Шрирача на вкус и гарнираме с див лук.