Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
зелен фасул зелен фасул | 500 g g | |
картофи картоф | 1 kg kg | |
лук лук | 2 | |
чесън чесън | 3 скилидки скилидка | |
маслиново масло маслиново масло | 5 с.л. с.л. | |
чери домати чери домат | 500 g g | |
сирене Фета сирене Фета | 200 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
риган риган | 2 - 3 ч.л. ч.л. | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 350 - 500 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗадушени зеленчуци със сирене Фета
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти и измий зеления фасул. Обели картофите и ги нарежи на кубчета с размер 1 - 2 cm.
2. Обели лука и чесъна, нарежи лука на кръгове, а чесъна - на шайбички. Запържи ги в 2 с. л. сгорещено маслиново масло в голям тиган, докато станат стъклени, и ги извади.
3. Загрей 2 с. л. олио в тигана и изпържи в него картофите за ок. 7 min, като бъркаш от време на време. Подправи със сол, черен пипер и 2 ч. л. риган и също ги извади от тигана. 4. В останалото горещо олио запържи за 3 min зеления фасул, посоли и подправи с черен пипер. Върни обратно картофите, лука и чесъна, сипи 350 ml бульон и кипни. Остави да се готви под капак ок. 15 min.
5. В това време почисти и измий чери доматите. Прибави ги към зеленчуците, овкуси и остави да се задушават 5 - 8 min. Натроши сиренето Фета и го сервирай към готовите зеленчуци.