Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
радичио радичио | 2 | |
зелена салата
зелена салата (сърцевината по ок. 180 g) | 2 | |
ньоки ньоки | 600 g g | |
сух салам
сух салам (нарязан) | 120 g g | |
пармезан пармезан | 80 g g | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
маслиново масло маслиново масло | 5 с.л. с.л. | |
горчица горчица | 1 ч.л. ч.л. | |
балсамов оцет балсамов оцет | 1 - 2 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
захар захар |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТопла италианска салата с ньоки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Разбий 4 с.л.маслиново масло с балсамовия оцет и горчицата, овкуси със солта, черния пипер и захарта.
2. Обели чесъна и го пресовай. Почисти и измий радичиото и сърцевините на зелените салати и ги раздели по дължина на четири. Загрей останалотомаслиново масло в тиган с незалепващо покритие и запържи в него четвъртинките радичио и зелена салата за 2 - 3 min от всички страни. Накрая добави чесъна и го запържи кратко.
3. Междувременно свари картофените ньоки във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката, излей водата и ги остави да се отцедят. Разпредели ги в чинии, гарнирай със салатата и шайби салам и наръси дресинга. Отгоре настържи пармезан.