Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
зелена салата зелена салата | 100 g g | |
целина целина | 300 g g | |
ябълки
ябълка (червени) | 2 | |
йогурт
йогурт (натурален ) | 100 g g | |
майонеза майонеза | 100 g g | |
лимонов сок лимонов сок | 1 ч.л. ч.л. | |
кафява захар кафява захар | 1 ч.л. ч.л. | |
орехи орех | 50 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСалата „Уолдорф“
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Разбъркай майонезата и йогурта. Подправи ги със сока от лимон, солта, черния пипер и захарта до получаване на пикантен вкус.
2. Обели целината, рендосай я на тънки ивици и я смеси веднага с дресинга. Измий ябълките, нарежи ги на четвъртинки, отстрани им семките и ги рендосай на тънки ивици. Добави ги и разбъркай с движения отдолу нагоре. Остави салатата да почива покрита най-малко за един час в хладилника, за да се смесят ароматите.
3. Запечи ореховите ядки в тиган без мазнина. Остави ги да изстинат в чиния и след това ги начукай на едро. Почисти зелената салата, раздели листата, измий ги и ги подсуши в центруфуга. После постели с тях купата за салата.
4. Овкуси салата „Уолдорф“, изсипи я върху листата от зелена салата и я поръси с ореховите ядки.