Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
червен лук червен лук | 2 глави глава | |
царевични питки царевична питка | 4 бр. бр. | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
люти чушки люта чушка | 1 бр. бр. | |
боб
боб (от консерва) | 400 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 3 с.л. с.л. | |
какао какао | 2 с.л. с.л. | |
доматено пюре доматено пюре | 2 с.л. с.л. | |
вода вода | 200 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
радичио радичио | 200 g g | |
рукола рукола | 100 g g | |
авокадо авокадо | 1 бр. бр. | |
лайм лайм | 1 - 2 бр. бр. | |
южноамериканско сирене южноамериканско сирене | 1 опаковки опаковка | |
чипс
чипс (с вкус на чимичури) | 1 опаковки опаковка |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЦаревични питки с боб
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Размразяваме царевичните питки според указанията на опаковката. Обелваме и нарязваме на ситно лука и чесъна. Разрязваме лютата чушка по дължина, отстраняваме семките и нарязваме на ситно.
Слагаме боба в гевгир, изплакваме го и отцеждаме. Загряваме маслиновото масло в тиган и запържваме лука, чесъна и нарязаните люти чушки за около 5 min. След това добавяме боба, какаото, доматеното пюре, водата и оставяме да заври за кратко. Подправяме със сол и черен пипер.
Пюрираме сместа и я поддържаме топла, докато стане време за сервиране. Измиваме и подсушаваме радичиото и руколата. Нарязваме радичиото на фини ивици. Разполовяваме авокадото, отстраняваме костилката, нарязваме на парчета и поръсваме със сок от лайм.
Запичаме царевичните питки в сух тиган и ги намазваме с бобовата смес, докато са още топли. Отгоре слагаме авокадо, радичио и рукола. Гарнираме с малко южноамериканско сирене и натрошен чипс с вкус на чимичури.