Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешка задна четвъртина агнешка задна четвъртина | 1,6 kg kg | |
агнешки бульон агнешки бульон | 3 l l | |
агнешки черен дроб агнешки черен дроб | 100 g g | |
агнешки бял дроб агнешки бял дроб | 100 g g | |
кускус кускус | 400 g g | |
пресен лук пресен лук | 100 g g | |
лук
лук (стар) | 200 g g | |
моркови морков | 200 g g | |
картофи картоф | 100 g g | |
джоджен джоджен | 100 g g | |
сол сол | 20 g g | |
черен пипер черен пипер | 10 g g | |
червен пипер червен пипер | 10 g g | |
олио олио | 20 ml ml | |
масло масло | 50 g g | |
бира бира | 100 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listАгнешко с дроб сарма с кускус
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме на големи кубчета стар лук, моркови и картофи и ги изсипваме в тава.
Хубаво натриваме агнешкото с олио и червен пипер. Слагаме го в тавата при зеленчуците. Овкусяваме месото със сол и черен пипер. Прибавяме бирата, 3 l бульон и малко масло. Покриваме с фолио и печем на 180° – 200° C за 2h.
Междувременно приготвяме дроб сармата с кускус. Сваряваме белия и черния дроб за 15 – 20 min, като не забравяме да отпенваме бульона. Нарязваме готовия дроб на малки кубчета. Бланшираме за 5 min кускуса.
В тенджера с олио задушаваме ситно нарязан лук. Добавяме дроба, малко масло и овкусяваме със сол. Доливаме с бульон и добавяме кускуса. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Обезкостяваме агнешкото месо и сервираме върху канапе от дроб сарма с кускус. Заливаме със соса и декорираме с пресен джоджен и пресен лук.