Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
карфиол карфиол | 1 глави глава | |
маслиново масло маслиново масло | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
за Чимичури соса
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | |
риган риган | 2 - 3 стръка стрък | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
маслиново масло маслиново масло | 3 с.л. с.л. | |
оцет оцет | 1 с.л. с.л. | |
сол сол | 0,25 ч.л. ч.л. | |
червен пипер
червен пипер (лют, на люспи) | 1 щипки щипка | |
черен пипер черен пипер | 1 щипки щипка |
за гарниране
каперси каперси | 1 с.л. с.л. | |
маслини
маслина (Каламата без костилка) | 5 - 6 бр. бр. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСтекове от карфиол със сос Чимичури
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 200° C градуса. Почистваме карфиола от листата, измиваме го и го подсушаваме. Разполовяваме го и от всяка половина отрязваме по един стек с дебелина 1,5-2 cm. Ако главата карфиол е по-голяма, от всяка половина може да извадим по 2 стека.
Застиламе плитка тава с хартия за печене. Внимателно поръсваме стековете с маслиново масло, сол и черен пипер от двете страни. Запичаме в загрята фурна за 10-12 min от всяка страна.
Нарязваме на ситно магданоза и ригана. Поставяме ги в подходяща купа. Към тях прибавяме счуканите скилидки чесън, маслиновото масло, оцета и подправките. Разбъркваме добре.
Поднасяме стековете с готовия сос, каперси и нарязани на шайби маслини Каламата.