Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listРаклет със сметанов праз и бекон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти и измий праза, нарежи го на едри пръстени и го задуши в сгорещено масло, докато стане стъклен. Загаси го с виното и го остави да къкри 2 min.
2. Добави сметаната, овкуси със солта и черния пипер и готви ок. 10 min до омекване, ако е необходимо, долей малко вода. Овкуси със сол и черен пипер.
3. Нарежи бекона на ивици. Отстрани кората на сиренето Раклет и нарежи и него на ивици. Разпредели бекона и сметановия праз в тавичките на раклет грила, покрий със сиренето Раклет и печи, докато то се разтопи. Сервирай с отцедени кисели краставички.
Съвет:
Към ястието подхожда квасен хляб.