Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пъстърва пъстърва | 4 бр. бр. | |
картофи картоф | 800 g g | |
скариди скарида | 200 g g | |
готварска сметана готварска сметана | 250 ml ml | |
краве масло краве масло | 100 g g | |
прясно мляко прясно мляко | 100 ml ml | |
олио олио | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПъстърва със скариди и картофено пюре
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Филетираме пъстървите, като ги разрязваме от двете страни на гръбначната кост и отделяме филетата.
Задушаваме скаридите в малко олио. Добавяме сол, пипер, 150 ml сметана и готвим, докато сметаната се редуцира.
Овкусяваме филетата със сол и пипер. Оформяме „сандвич“, като между две филета поставяме от изстиналата плънка със скариди, увиваме в хартия за печене и затваряме добре. Печем на 180° С за 20-25 min.
Правим картофено пюре от сварените топли картофи, остатъка от сметаната, маслото и млякото, сол и пипер, като разбъркваме на слаб огън, докато се сгъсти.
Съчетава се добре с чаша добре изстудено вино Cimarosa Совиньон Блан, Чили.