Верига от любими рецепти
Пъстърва със скариди и картофено пюре

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пъстърва пъстърва4 бр. бр.
картофи картоф800 g g
скариди скарида200 g g
готварска сметана готварска сметана250 ml ml
краве масло краве масло100 g g
прясно мляко прясно мляко100 ml ml
олио олио
сол сол
черен пипер черен пипер

Пъстърва със скариди и картофено пюре

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(15)

Начин на приготвяне

Филетираме пъстървите, като ги разрязваме от двете страни на гръбначната кост и отделяме филетата.
Задушаваме скаридите в малко олио. Добавяме сол, пипер, 150 ml сметана и готвим, докато сметаната се редуцира. 
Овкусяваме филетата със сол и пипер. Оформяме „сандвич“, като между две филета поставяме от изстиналата плънка със скариди, увиваме в хартия за печене и затваряме добре. Печем на 180° С за 20-25 min.
Правим картофено пюре от сварените топли картофи, остатъка от сметаната, маслото и млякото, сол и пипер, като разбъркваме на слаб огън, докато се сгъсти.

Съчетава се добре с чаша добре изстудено вино Cimarosa Совиньон Блан, Чили.