Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
телешко месо за готвене телешко месо за готвене | 800 g g | |
лук лук | 2 глави глава | |
червен лук червен лук | 1 глави глава | |
червени чушки червена чушка | 400 g g | |
брашно брашно | 1 с.л. с.л. | |
червен пипер червен пипер | 2 с.л. с.л. | |
доматено пюре доматено пюре | 1 ч.л. ч.л. | |
червено вино червено вино | 100 ml ml | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 500 ml ml | |
олио олио | 1 с.л. с.л. | |
картофи картоф | 800 g g | |
прясно мляко прясно мляко | 50 ml ml | |
краве масло краве масло | 100 g g | |
кисело зеле кисело зеле | 200 g g | |
див лук див лук | 1 връзка връзка | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listГулаш с кисело зеле и картофено пюре
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме, подсушаваме и поръсваме телешкото с брашното. Запечатваме месото в голяма тенджера с олио, запържваме го до кафяво и добавяме ситно нарязания лук.
Разбъркваме доматеното пюре, подправяме с червен пипер, сол и черен пипер и деглазираме с червено вино. Добавяме зеленчуковия бульон и нарязаните на кубчета чушки. Затваряме тенджерата с капак и оставяме да къкри на среден огън за около 90 min.
Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода за около 20 min. Отцеждаме и ги пасираме с млякото и маслото.
Нарязваме червения лук на ситно и го запържваме за кратко в тиган с малко олио, след което добавяме киселото зеле. Разбъркваме киселото зеле и червения лук с картофеното пюре.
Сервираме гулаша върху канапе от киселото зеле и картофеното пюре. Гарнираме с нарязан див лук.