Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински врат свински врат | 700 g g | |
подправка за барбекю подправка за барбекю | ||
кетчуп кетчуп | 100 g g | |
мед мед | 30 g g | |
бърбън уиски бърбън уиски | 50 ml ml | |
краве масло краве масло | 50 g g | |
картофи картоф | 1 kg kg | |
оцет оцет | 10 ml ml | |
ементал ементал | 200 g g | |
мащерка мащерка | 3 стръка стрък | |
маслиново масло маслиново масло | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listГрилован свински врат с кост с бърбън барбекю сос и запечени картофи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме свинския врат обилно с подправката за барбекю, като добре я втриваме в месото. Покриваме го с фолио и го оставяме в хладилник за няколко часа, след което го запичаме на грил или в грил тиган с малко маслиново масло от двете страни до готовност.
Ако използваме грил тиган, след като извадим месото, в същия тиган наливаме бърбъна (това се нарича деглазиране - течността повдига всички частици от дъното на съда и те придават допълнително вкус на соса), добавяме меда и изчакваме да се сгъсти. След това слагаме кетчупа и оцета и редуцираме за няколко минути. Накрая добавяме маслото, подправяме със сол и черен пипер и бъркаме интензивно, докато маслото се стопи.
Картофите обелваме и разрязваме наполовина. Поставяме ги в тава с малко вода на дъното и ги овкусяваме със сол, черен пипер и мащерка. Печем около 45 минути в предварително загрята на 180°С фурна, като малко преди да са готови, ги поръсваме с настърган ементал и връщаме във фурната, докато той се разтопи.
Как да сервираме:
Поднасяме грилования свински врат, полят с барбекю соса и гарниран със запечените с ементал картофи. Допълваме с бира, като за предпочитане е тъмното пиво.