Верига от любими рецепти
Агнешка яхния с ориз, спанак и див лук

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

агнешко агнешко250 g g
спанак спанак200 g g
лук лук1 глави глава
домати домат1 бр. бр.
ориз ориз100 g g
кладница кладница100 g g
кисело мляко кисело мляко150 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон400 ml ml
джоджен джоджен0,25 връзка връзка
див лук див лук0,25 връзка връзка
чесън чесън
(пресен)
0,25 връзка връзка
пушен червен пипер пушен червен пипер
червен пипер червен пипер
олио олио
сол сол

Агнешка яхния с ориз, спанак и див лук

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(126)

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на малки късчета агнешкото, като го отделяме от костите и осоляваме.
Нарязваме на ситно лук. В тенджера сипваме олио и задушаваме месото. 
Нарязваме и пресния чесън и кладницата. След като месото се е запечатало, добавяме към него ориза и нарязания стар лук. 
Оризът поема от мазнината и затова добавяме още малко слънчогледово олио. 
След това добавяме гъбите, пресен джоджен, пресния чесън и добавяме малка част от бульона. Настъргваме домата и го добавяме в тенджерата. Овкусяваме с червен пипер и пушен червен пипер и добавяме още от бульона. 
След около 30 min или когато оризът е полуготов, добавяме спанака, доливаме бульона и оставяме да се готви на среден огън около 20-25 min.
През това време подготвяме кисело мляко със ситно нарязан див лук, което овкусяваме с малко сол. 
Поднасяме готова яхния с една лъжица кисело мляко с див лук.

Купи в Lidl

Български розови доматиБългарски розови домати
Български розови домати
09.05 - 12.05
ТОП ЦЕНА
3,49лв.