Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински ребра свински ребра | 1 kg kg | |
сладко с люти чушки сладко с люти чушки | 1 буркана буркан | |
ябълков оцет ябълков оцет | 50 ml ml | |
горчица горчица | 1 - 2 ч.л. ч.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
За катъка:
чушки
чушка (печени) | 1 буркана буркан | |
кисело мляко
кисело мляко (цедено, със сирене) | 400 - 600 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 2 - 3 с.л. с.л. | |
чесън чесън | 1 - 2 скилидки скилидка | |
копър копър | 2 - 3 стръка стрък | |
горчица горчица | 1 ч.л. ч.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБавно печени ребра, поднесени с разядка от катък с печени чушки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отстраняваме ципата от долната част на ребрата. Овкусяваме ги със сол и пипер и по възможност оставяме да се мариноват за около 4 до 24 h.
Изпичаме ги на 140° C зa около 4-5 h, като на половината време ги увивамe в хартия и фолио за печене и ги връщаме да се допекат.
Междувременно приготвяме глазурата, като смесвам сладкото, оцета и горчицата. Приготвяме разядката, като нарязваме печените чушки, намачкваме чесъна с малко сол на фина паста, нарязваме и копъра ситно. Смесваме всички съставки за разядката и разбъркваме.
Изваждаме ребрата от фурната и ги оставяме да си починат, както са опаковани, за поне 30 min.
Намазваме ребрата с глазурата и ги запичаме на силно загрята фурна на 230-250° C с вентилатор за 5-10 min, докато глазурата леко се запече. Поднасяме горещите ребра с разядката.